Wilfried van der Zanden

Wilfried van der Zanden

Behaald : 2.202,40
Toegezegd: 0,00
Doel: 2.500,00
88% Complete
1 beklimmingen 7 juni 2018
Nog
232 dagen,
13 uur,
22 minuten en
14 seconden
Voorlopige eindstand
Het is een mooie lentedag, die eerste maandag van april 2016. Ik loop het St. Anna ziekenhuis uit maar voel geen grond onder mijn voeten. Ik probeer terug te filmen hoe de endoscopie van mijn slokdarm en maag zojuist verlopen is. Hoeveel biopten heeft de onderzoeksarts genomen? 5, 6, 7 of 8? Ik was de tel kwijtgeraakt maar ik had hem binnensmonds “godverdomme” horen zeggen toen hij op het beeldscherm keek. De arts had direct een afspraak geregeld bij mijn huisarts de volgende dag. Hij had me dringend aangeraden een familielid of goede kennis mee te nemen naar het gesprek over de uitslag. Ik weet dat het dus goed mis is. Slokdarmkanker. Na het gesprek met de huisarts heb ik dat woord één keer gegoogeld. Het eerste wat je te zien krijgt zijn de statistieken over de overlevingskans naar 5 jaar…Die kunnen niet kloppen denk ik. Ik betoog altijd al dat het doel van statistiek niet meer is dan het legitimeren van leugens. Bovendien ben ik altijd al een beetje een einzelgänger geweest dus ik ga me niet aansluiten bij die statistische gemiddelden. Ik lig die donderdag al onder de CT-scan. De volgende 2 weken lijk ik verzeild geraakt in een film waarvan ik liever niet de hoofdrol had gehad. Gelukkig heeft de internist goed nieuws; geen uitzaaiingen. Er kan een curatief traject gestart worden. Ik durf pas onderweg naar huis aan Marlen te vragen wat curatief eigenlijk betekent. Een traject met chemo, bestraling en een operatie waarbij slokdarm en maag grotendeels verwijderd worden. Nu, bijna twee jaar later, ben ik weer goed op de been. Soms wat last van onvoorspelbare vermoeidheid die inherent schijnt te zijn aan de chemo die ik heb gehad.
Voor mij is het samen met mijn dochter Anne de berg op fietsen meer dan enkel een sportieve prestatie. Samen knokken om boven te komen en een dikke vette punt zetten achter een voor mij en ons gezin moeilijk periode. Ik hoop dat mijn kinderen nog ooit meemaken dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Daarvoor is nog veel onderzoeksgeld nodig.

Prikbord

  • Reacties (0)
    Wilfried van der Zanden-16-01-2018
    Afgelopen zondag hebben we de eerste bijeenkomst gehad van ons 2climb2raise team. Wat geweldig om mee te doen met de steun van zoveel vrijwilligers waar de gedrevenheid vanaf spettert.

Top Donaties

Pointwood Bigband
450,00
Schrijverke Mierlo
198,10
TricECS Expertise Consultancy & support
100,00
Lilian vanErk-Frijters
50,00
Willem Nieuwland
50,00

Onze sponsors