Niels Uithol

Niels Uithol

Behaald : 3.815,56
Toegezegd: 0,00
Doel: 2.500,00
100% Complete
6 beklimmingen 7 juni 2018
Nog
232 dagen,
13 uur,
22 minuten en
14 seconden
Voorlopige eindstand
Na vorig jaar mijn debuut te hebben gemaakt op de Alpe wilde ik na afloop eigenlijk maar één ding: zo snel mogelijk terug! Mensen zeiden vooraf wanneer je er een keer geweest bent, je gegrepen zou worden door het Alpe-virus en dat daar geen ontkomen aan is! Dat is bij mij ook absoluut het geval! De verhalen en indrukken die je daar meemaakt, ervaar je nergens anders. En het leveren van zo’n inmens zware prestatie met één doel voor ogen, is ontzettend intens. Daarbij, afgelopen jaar vond er een unieke gebeurtenis plaats in de geschiedenis van Alpe d’HuZes: het evenement werd voortijdig afgebroken wegens noodweer. Ik strandde, met vele anderen, in bocht 7 tijdens mijn 5e
beklimming. In het anderhalve uur dat we daar in een tent aan het schuilen waren, hebben we een band voor het leven geschept. Tegelijkertijd had ik ook een onbevredigend gevoel van het niet kunnen finishen waar ik aan begonnen was. Nog een reden om terug te komen!

In oktober 2016 kregen wij het verschrikkelijke bericht dat er bij mijn schoonzus Syl voor de 3e keer in 5 jaar kanker is geconstateerd. Binnen een maand na dat nieuws is Team Silly Life ontstaan: een team van familieleden, vrienden en naaste betrokkenen die steun vinden bij elkaar, dealen met verdriet. Niet alleen de beklimming van de Alpe maakt onze deelname bijzonder: ook de weg er naartoe. Het samen zijn, samen trainen, samen voorbereiden.

Een jaar is er ondertussen verstrekken…Iedere dag dat ze er is, is een cadeautje voor ons én voor de wereld: haar positivisme en vrolijke lach
zijn aanstekelijk. Maar let wel: ze is altijd bezig om tijd te winnen! Een hels karwei met scans, pillen en perioden van onzekerheid! Geld is er nodig om verder onderzoek te doen naar deze vreselijke ziekte!
Daar ga ik me ook dit jaar weer hard voor maken. Niemand zou hier meer iemand aan mogen
verliezen! Op naar weer een onvergetelijke week!

Vorig jaar sloot ik af met: de Alpe, de plek waar Syl zoveel mooie herinneringen heeft. Dit jaar maak ik ervan: de plek waar wíj zoveel mooie herinneringen hebben.
....Coldside must stick together....... Let's do it again Syl!

Prikbord

 • Hoe gaat het nu....Reacties (0)
  Niels Uithol-9-12-2017
  Het weer laat het helaas niet toe om buiten de weg op te gaan, dus vind je mij regelmatig onder het afdak in de tuin, in het licht van de schuur te trainen.
  De fiets heeft het zwaar, hij staat regelmatig bij de fietsenmaker. Ja Marijk, het wordt echt tijd voor een nieuwe ;-)

 • Reacties (0)
  Niels Uithol-9-12-2017
 • VoorbereidingReacties (0)
  Niels Uithol-20-11-2017
  Nu we alles rond hebben, qua verlof aanvragen voor mezelf, vrouw en kinderen, kan de training voor de volle 100% beginnen. Nou ja beginnen, ik ben eigenlijk niet gestopt met fietsen sinds de voorbereiding van vorig jaar. Dat wil zeggen zoveel en vaak mogelijk buiten fietsen en als het droog is ook met de fiets naar school. 

  Anders dan vorig jaar heb ik dit jaar geen abonnement genomen bij JAWI. Wel heb ik een rollerbank gekocht waarop ik heerlijk onder het afdak in de tuin kan fietsen. Geen excuses meer te vinden als het gaat om trainen. Op naar de 6x!

Top Donaties

Groep 7 Het Baken
1.205,81
Niels Uithol
1.116,25
Marleen Uithol
150,00
Anoniem
100,00
Saskia vanDoorn
100,00

Onze sponsors