Joke Brummelman-Markvoort

Joke Brummelman-Markvoort

Behaald : 4.563,74
Toegezegd: 30,00
Doel: 4.500,00
100% Complete
4 beklimmingen 7 juni 2018
Nog
232 dagen,
13 uur,
22 minuten en
14 seconden
Voorlopige eindstand
In juli 2017 werd bij Mirte onze oudste dochter de ziekte van Hodgkin gediagnosticeerd. Het begin van een hele intensieve en spannende tijd. De prognose is gelukkig goed, met het hele gezin staan wij naast Mirte om dit allemaal te doorstaan.
Wij hebben gemerkt dat er al heel veel mogelijk is qua behandeling. Maar het is nog steeds in ontwikkeling en de techniek gaat steeds verder om de behandeling beter/korter te laten zijn.
Hier is geld voor nodig, heel veel geld!!
Altijd gezegd ik ga de Alpe d"HuZes een keer fietsen, nu is het moment daar.
Samen met vrienden zijn wij team Femmi!!
Femmi staat voor Mirte en Femke. Femke is de dochter van onze vrienden die helaas de ziekte niet heeft overleefd.
Het voelt heel speciaal dat wij nu samen deze berg gaan bedwingen voor het KWF. Ik zal hem gaan fietsen samen met Bennie, Gerrit en John.
Heel speciaal en bijzonder en met heel veel bewondering kijk ik naar Mirte want zij gaat de Alpe d'HuZus lopen samen met Irjan en Lynn onze andere kinderen. Zij zullen dit samen met vrienden van ons gaan doen, waaronder de ouders van Femke.

Prikbord

 • Woensdag, ZussendagReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-25-06-2018
  Eerst samen ontbijten en dan gaan de mannen van ons team de "zussen" naar de start brengen. De auto's moeten voor 10.00 uur weer boven zijn omdat de berg dan dicht gaat voor gemotoriseerd verkeer. Ondertussen ga ik terug naar bed om nog extra rust te pakken. Ik slaap hier heel slecht dus elk rust moment is mee genomen. John is als eerste terug in het hotel en vraagt of ik nog even een kop koffie kom drinken in de ontbijtzaal.
  Team Kokki zit nog te ontbijten, zij komen uit de buurt van Hengelo O, De Lutte. Wij hebben een aantal van hen al eerder ontmoet, en wij komen in gesprek met elkaar. Het voelt erg vertrouwd. Terug op de kamer probeer ik toch nog weer even rust te pakken, ondertussen komen de eerste doorkomst tijden al binnen via de app.
  Ik besluit nog snel een paar boodschappen te doen en daarna ga ik naar de finish. De eerste mensen komen al binnen.
  Samen met Sanne gaan wij een kaarsje aansteken voor Femke, dit kaarsje mag in het hart van onze "Brabantse buren" staan. Een gevoel van dankbaarheid bekruipt me.
  Daarna gaan Sanne en ik ballonnen vullen met Helium die Paulowna graag wil oplaten voor Femke.
  Irjan en Lynn komen om 13.21 uur over de finish, ik moet nog wachten tot 13.55 uur dan komt Mirte over de finish.
  Wat ben ik trots!! Een zeer emotioneel moment, eigenlijk mag ik niet bij de finish staan om een foto te maken. Maar als ik mijn verhaal vertel mag ik toch blijven staan om Mirte op de foto zetten.
  Kort na Mirte finisht Ester, het duurt nog even voordat Jan, Paulowna en Ellen finishen.
  Wat ontzettend trots ben ik op iedereen, maar vooral trots op mijn kinderen.
  De ballonnen worden opgelaten bij het hart waar ook het kaarsje voor Femke staat. Een kippenvel moment.....
  Dan terug naar het hotel om de fietsen koers klaar te maken. Na het avond eten gaan we naar de bezinningsavond. Wat een een bijzondere verhalen krijgen wij te horen. Verhalen van angst, hoop, kracht. Het meest bijzondere wat mij bij blijft is het volgende: zorg dat je mooie herinneringen maakt voor in jou museum voor later. Met andere woorden geniet van het leven doe dingen waar je plezier aan beleeft en die je energie geven.
  De avond duurt langer dan verwacht, dus snel naar het hotel en naar bed. Donderdag begint de dag vroeg.
 • DinsdagReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-25-06-2018
  Ik wil een keer de alpe beklimmen voor de koersdag. 's Morgens is het nog mooi weer en gaan we naar beneden. De afdaling is behoorlijk pittig vind ik. Het is enorm druk op de berg. Heel veel auto's en fietsers maar ook vrachtverkeer. De fietsers vliegen overal langs heen, tussendoor, erg gevaarlijk soms.
  In eigen tempo begin ik aan de beklimming, het kleinste verzet ben ik al gelijk nodig. In de bochten even iets op schakelen maar dan al snel weer terug naar het kleinste verzet. In elke buitenbocht probeer ik te drinken  dat lukt goed. Ik neem een korte pauze in bocht 13 en vervolgens fiets ik door, helaas gaat mij ketting er af net na bocht 6. Gelukkig krijg ik de ketting er snel weer op. Ik fiets rustig verder en zie even later Gerrit staan, hij heeft een lekke band. Ik wacht even op hem en samen fietsen wij verder naar boven. Uiteindelijk doe ik er +/- 2.00 uur over om boven te komen, dit had ik vooraf ook ingeschat. Dus dat valt mee, wat mij wel tegen is gevallen is vanaf bocht 3 naar boven dit is een pittig stuk.
  Maar al met al geeft het wel vertrouwen voor de Koersdag.
 • MaandagReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-25-06-2018
  Doordat ik mijn eigen kussen niet mee heb genomen, heb ik slecht geslapen. De kussens die wij ter beschikking krijgen zijn enorm dik en hard. Dat vind mijn nek niet fijn.
  De dag maar eens beginnen met ontbijten. Het hotel biedt ons gratis ontbijt aan deze week, super.
  Na het ontbijt pakken Bennie, Gerrit , John en ik de fiets. Om het gevoel te krijgen we fietsen naar de sneeuw. Mirte gaat samen met Ellen en Ester wandelen en Irjan en Lynn gaan "rond toeren"met de auto.
  De fam Schoneveld, is inmiddels ook gearriveerd. Samen gaan wij iets drinken in de tent die speciaal voor dit evenement is gebouwd.
  's Avonds is er een informatie avond, hier wordt bekend gemaakt waar het geld van 2017 o.a. aan besteed wordt. Er wordt uitgebreid gekeken welke onderzoeker in aanmerking komt voor het geld.
  Voor de besteding van het geld van 2017 is gekozen voor Immunotherapie. Zij kunnen financieel wel een "hermannetje" gebruiken om zo het onderzoek af te kunnen ronden zodat het ook in Nederland kan worden toegepast.

 • ReisReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-25-06-2018
  Na een zeer voorspoedige reis komen wij aan bij ons Hotel in alpe Huez. Het gevoel van samen bekruipt mij al onderweg. Als je om je heen kijkt zie je veel Nederlandse auto's met fietsen, die zijn ook vast onderweg naar de alpe.
  Ook zie je veel auto.s met het logo van de Alpe d'HuZes rijden. Was het weer onderweg nog mooi, aangekomen in Frankrijk begint het al snel te regenen. Na het eten maken wij nog een rondje door Huez om sfeer te proeven, daarna snel naar bed.
 • Het momentReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-2-06-2018
  Het is bijna zover, de auto bijna ingepakt. Dan de vraag: heb ik alles..?  Heb ik genoeg trainingsuren gemaakt..? En steeds weer de zin in mijn hoofd: "de angst sluipt naar binnen" uit het Alpe d'HuZes lied. En gelijk denken zeker kan ik dit!!
  Ik ga mijn uiterste best doen om zo vaak mogelijk de berg op te fietsen donderdag. Als eerste ga ik voor Mirte de berg op, ondertussen wordt mijn "lijstje"steeds langer. 
  Zo wil ik ook voor een goede kennis de berg op die afgelopen week te horen heeft gekregen dat zij kanker heeft. De enige zekerheid die zij nu heeft is de onzekerheid. Niet wetend waar je aan toe bent is killing. Voor haar hoop ik dat zij snel weet welk pad zij zal moeten gaan bewandelen. In gedachten zal ik bij haar zijn..
  Ik wil proberen om mijn blog deze week bij te gaan houden. Geen idee of mij dat zal lukken omdat ik niet weet wat het mij allemaal zal gaan brengen....


 • SteunReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-27-05-2018

  Het is net een warme deken, we krijgen zoveel steun van alle kanten.
  Zo ook vanuit de Kerk kwam de vraag of ze mochten collecteren voor team Femmi.  Natuurlijk hebben wij daar ja op gezegd.
  Afgelopen week kwam de vraag of ik dat niet persoonlijke wou toelichten in de kerkdienst. Uit ervaring weten ze dat er dan meer geld wordt opgehaald.
  Ik had mij goed voorbereid, kwam ik in de kerk bleek dat mijn verhaal ook al als toelichten op de liturgie stond. Dus dat werd improviseren.
  Maar al zeg ik het zelf, dit is goed gelukt. 
  Het ging om de uitgangscollecte.  Ik heb zelf de collecte gedaan, en ondanks dat er niet zo veel mensen in de Kerk  waren heeft het toch het mooie bedrag van ruim € 280.00 opgeleverd.

 • TrainingReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-27-05-2018
  1e Pinksterdag zijn wij met team Femmi naar Tecklenbrug geweest om te trainen. Een tocht van +/- 100 km.De steilste stukken hebben een helling van 20 %.  Met ons nieuwe verzet op de fiets kon ik deze helling bedwingen, dit geeft vertrouwen voor de alpe.
 • Sponsor estafetteReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-18-05-2018

  Het eindbedrag van de sponsor estafette is bekend!!

           € 4586,95

  Hiervoor kom je woorden tekort. 

  Dit geld is bijgeschreven op de persoonlijke actiepagina van Mirte, Irjan en Lynn.

  Heel veel dank aan de organisatie, Zwem- en sportcentrum De Beemd voor het beschikbaar stellen van de locatie, iedereen die heeft deelgenomen en last but not least alle sponsoren.

   
 • Reacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-16-04-2018
  Zwemvereniging de Berkelduikers (waar onze kinderen lid van zijn) heeft een sponsor estafette georganiseerd. Dit heeft nu al een fantastisch bedrag opgebracht € 3070.65. Er komt nog meer bij zodat het eindbedrag rond de € 4000.00 zal zijn.
  Afgelopen vrijdag stond er een mooi artikel in de Stentor.
 • Benefietconcert!Reacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-3-04-2018
  Super trots dat wij als team een mooi Benefietconcert hebben georganiseerd.
  Hiervoor zijn wij veel dank verschuldigd aan een ieder die dit mogelijk hebben gemaakt.
  Stegeman Laren voor het beschikbaar stellen van hun zaal en de perfecte verzorging van de bands.
  Free Willy en de Reeperbahner Stimmungsmachers voor de mooie optredens. Woestenenk aardappelen voor het sponsoren van de Loarnse Patat! Het resultaat mag er zijn € 1955.95!!
 • Reacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-3-04-2018
  Ondertussen moet er ook nog getraind worden om de reus (alpe d'Huez) te bedwingen.
  Gelukkig kan/mag ik sinds 2 weken weer volle bak trainen. Ik had ook al de nodige trainings-achterstand opgelopen ten opzicht van mijn trainingsmaatjes. Ondertussen heb ik een  racefiets om te trainen.
  Vanaf nu probeer ik "uren" te maken op de fiets.....
 • ActiesReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-2-04-2018
  Wat een steun uit alle hoeken, met spontane acties.
  Zo had cafe 't Langenbaergh een week lang het alpe d'HuZes menu op de kaart staan. Mooi zo uit harfsen had een leegverkoop en alle donaties waren voor team Femmi.
  Er zijn op dit moment veel lopende acties.
  Beauty boerderij de Schipbeek verkoopt mooie sleutelhangers.
  Bij meerder ondernemers staan nog onze donatie doosjes.
  De zwemvereniging van onze kinderen organiseert een sponsor estafette.
  En natuurlijk ons Benefietconcert 2e paasdag bij Stegeman Laren. Met de medewerking van Free Willy en de Reeperbahner Stimmungsmachers.
  Dit alles is zo hartverwarmend, niet met woorden te zeggen wat dit met je doet.
 • Reacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-2-04-2018
  In het mooie "glossy" Laren Magazine een interview met team Femmi. Wat is het gaaf dat ons deze publiciteit wordt gegund.
  https://issuu.com/ovii-ontwerp/docs/laren_magazine_nr8_opmaak_web2/54

 • ControleReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-2-04-2018
  19 februari moest Mirte weer voor controle naar het UMCG.
  Dit keer had ze 5 afspraken.  Echo hals, echo buik, CT scan en MRI scan en controle bij de oncoloog. De controles waren goed, de uitslagen van de scans krijgen wij later.
 • ControleReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-17-01-2018
  De 1e week van januari moest Mirte weer voor controle naar Groningen. Alles was goed. Dit geeft een goed gevoel voor de toekomst.
 • KerstfairReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-17-01-2018
  Wat kunnen wij terug kijken op een geslaagde actie dag. De kerstboom mooi opgetuigd met een slinger van envelopjes met lootjes.
  We hadden ontzettend veel mooie prijzen gekregen beschikbaar gesteld door ondernemers uit Laren, Harfsen, Lochem en andere omliggende plaatsen. Wij zijn hen veel dank verschuldigd.
 • Reacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-13-12-2017
  Team Femmi heeft ook een eigen Facebook site waar wij onze acties onder de aandacht zullen brengen!!
  https://www.facebook.com/teamfemmi/
 • 1e Alpe d'HuZes dagReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-20-11-2017
  Zondag 19 november de 1e Alpe d"HuZes dag in Nieuwegein.
  Een inspirerende dag met een lach en een traan.
  Ik ben geïnspireerd terug gekomen om leuke acties te gaan organiseren met ons team!!
  Hierover later meer.
 • Goed bericht!!Reacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-20-11-2017
  Vrijdag 10 november kregen wij telefonisch het bericht dat de uitslag van de scan van Mirte goed is. Er zijn geen kankercellen meer te zien.
  Ontzettend goed bericht waar wij al wel op hoopte, maar het moest nog wel bevestigd worden.
  Vanaf nu wordt er keihard gewerkt aan het herstel!!
 • AftrapReacties (0)
  Joke Brummelman-Markvoort-20-11-2017
  Zaterdag 4 november was het zover de aftrap van de acties die wij zullen gaan houden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF.
  Wij mochten op uitnodiging van Bull Rock ons verhaal vertellen en dit werd uitgezonden op Achterhoek FM.

Top Donaties

Bennie Brummelman V.o.f.
500,00
JP Infra-Advies
500,00
Goossens Tweewielers
500,00
Netterden Zand en Grind BV
500,00
Anoniem
450,00

Onze sponsors