Bastiaan van Eck

Bastiaan van Eck

Behaald : 8.508,95
Toegezegd: 50,00
Doel: 5.000,00
100% Complete
2 beklimmingen 7 juni 2018
Nog
232 dagen,
13 uur,
22 minuten en
14 seconden
Voorlopige eindstand
In 2012 werd mijn vader ziek, de eerste keer dat kanker dichtbij kwam. Rijdend op de A2 ter hoogte van Vugt richting Helmond een telefoontje van mijn moeder, normaal altijd leuk om even een praatje te maken. Dit keer niet "Pa heeft kanker". Een paar woorden vormden een zin die bij iedere lettergreep als bommen insloegen. Een dag die ik nooit zal vergeten.

In 2016 was mijn vader al enige tijd ziek en heb ik de City Pier City in Den Haag gelopen om geld op te halen voor onderzoek tegen kanker. Eerst langs mijn vader, hij zat al klaar voor de TV. Die ervaring was erg bijzonder.

In datzelfde jaar (2016) overleed mijn vader aan de gevolgen van zijn ziekte. Wat oneerlijk!!

In 2018 loop ik daarom voor alle mensen die ziek zijn en voor alle mensen die zijn overleden aan deze ziekte deze berg op. Mijn doel? Simpel, zoveel mogelijk geld inzamelen zodat de generatie na ons vol verbazing aan ons vraagt: "Kanker was dat dodelijk?"

Hartelijke groet Bastiaan

Prikbord

 • Update #3Reacties (0)
  Bastiaan van Eck-2-06-2018
  Update #4
  Het is zover! Zondag vertrekken we naar Frankrijk en donderdag gaan we de Alpe d’Huez oplopen. We hebben de afgelopen weken veel gedaan, maar het is voorbij gevlogen. Je denkt dat je veel tijd hebt, maar je knipt met je vingers en het is weer voorbij. Voordat we hieraan begonnen hoop je natuurlijk dat alles goed gaat lopen, maar je weet het niet. Vooraf keek ik er best tegenop om het streefbedrag van 5000 euro te halen, maar dat is ruimschoots gelukt. Met 8000 euro ben ik echt heel blij! Met de 7500 euro van Jantine, de 30.000 (!) euro van Arie en de 3000 euro voor de vrijwilligers hebben we met  het team van Herwijnen Goes Alpe d’HuZes bijna 50.000 euro opgehaald! Een fantastisch resultaat!Net zo mooi als dit bedrag was om te zien hoe iedereen heeft meegeleefd. Bedrijven, ondernemers en winkeliers hebben ons erg geholpen. Maar ook de mensen die ons op straat aanspraken en spontaan een donatie deden zijn goud waard. Die steun heeft ons heel goed gedaan. De bandjesavond was een succes. Het was druk en gezellig. Een feestje is altijd leuk. Hoewel we daarna nog een mooi tennistoernooi hebben gehad, was dat toch een beetje de afsluiting van onze werving en dat was een uitstekende avond. Nu moeten wij het gaan doen. De weersverwachting is met zo’n 15 graden en regen niet bepaald denderend, maar ik ben al lang blij dat het geen dertig graden is. En we zijn fit! Arie is helemaal hersteld en ook Jantine is in vorm. Ikzelf heb pas 25 kilometer hard gelopen en dat ging goed. Maar ja, dat is in Nederland en dat is een stuk vlakker dan de Alpe d’Huez. Bergop lopen is toch iets anders. Maar ik ga sowieso twee keer naar boven!

  hartelijke groet Bastiaan 
 • Update #2 Actieweek gaat nu echt los en het trainen begint zijn vruchten af te werpen.Reacties (0)
  Bastiaan van Eck-3-04-2018

  Op verzoek weer een up-date van onze acties. We kunnen langzaam aan een evenementenbureau beginnen😊 Maar wat is het enorm leuk om te doen, vooral door de mooie reacties die we krijgen.  En het allerbelangrijkste is natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen. Geld wat zo goed gebruikt kan worden in strijd tegen die vreselijke ziekte.

   

  Van de week gaan de eerste acties van start. In en rond ons dorp Herwijnen. Het zijn echt super leuke acties,  dus zeker de moeite waard om even langs te gaan in de week van 9 t/m 14 april. Donderdag 5 april, vrijdag 6 april  en zaterdagochtend 7 april staat er iemand van ons bij de Spar bij de te winnen boodschappenkar. Gezellig als je komt raden wat de waarde van de boodschappen is.

   

  Zaterdag  7 april een drukke maar gezellige dag:  Bastiaan en Jantine vertrekken naar Vuren voor het poetsen van de voetbalschoenen van 7 elftallen  van VV Vuren. Hermien staat in de ochtend bij de Spar boodschappenkar. Heleen en Jan helpen mee bij de Bakker bij het bakken en verkopen van de oliebollen. (kom je niet uit Herwijnen, de weersvoorspellingen zijn erg goed, dus stap op de fiets en kom gezellig naar Herwijnen.  Wij hebben sinds een aantal weken een super mooi Bakkers LunchCafe, dus daar kan je onder het genot van een lekker broodje of kopje koffie even bijkomen) terwijl de heerlijkste oliebollen vers voor u worden gebakken.  Arie gaat dit weekend met 25 jongeren van de kerk op clubkamp. Wij weten nog niet wie het, het zwaarst heeft dit weekend😊.

   Merchandising:

  Inmiddels hebben wij de materialen die we gaan verkopen op Boeruh Rock (14 april te Herwijnen) ook binnen. Deze leuke shirts en petten (10 euro), mokken ( 5 euro) en zeeppompjes (2 euro) zijn nu ook al af te halen aan de Nieuwe Steeg 9 te Herwijnen. Shirts zijn er vanaf maat 98/104 t/m XXL.
  Petten zijn beschikbaar in de volgende uitvoeringen: Pigs, Cows, Farmers, Chicks en horses.

   

  21 april gaat Hermien de schoenenpoetsen van een elftal van Herovina. Bastiaan organiseert ’s avonds de verloting bij VV Vuren ook daar weer mooie prijzen, waarvan een gedeelte gesponsord is door Vurense ondernemers.

   

  Zaterdag 5 mei gaan om 21.00 de deuren van het dorpshuis in Herwijnen voor de bandjesavond. Wij gaan niet optreden deze avond, maar verlenen wel onze medewerking,  Deze avond wordt ook de opbrengst van de ondernemersweek bekend gemaakt.

   

  We hebben ook nog een sportief evenement, 19 mei is er een gezellig tennistoernooi bij TV Haaften. Ook zijn er andere activiteiten. Aan het eind van de middag gaat de BBQ aan.  Inschrijven voor dit toernooi kan via toernooi.nl  (zoeken op Haaften) Als je niet tennist ben je uiteraard welkom om gezellig iets te komen drinken.

   

  Met vriendelijke groet,
  Namens Herwijnen goes Alpe D’HuZes
  Arie, Bastiaan, Jan, Hermien, Isabel, Heleen & Jantine

 • Reacties (0)
  Bastiaan van Eck-9-03-2018

  Update #1

  Leuke reacties, goede sponsoren en een beetje trainen

  “Het artikel dat pas in Het Kontakt stond, voelde voor ons echt als een aftrap. We zijn met de krant onder de arm naar de ondernemers in Herwijnen gegaan. De meeste mensen hadden het al gelezen en iedereen reageerde enthousiast! We hebben sindsdien weer duizend euro opgehaald. Dat geeft ons de motivatie om vol door te gaan! We hebben er alle vertrouwen in dat de ondernemersactie in het dorp een succes wordt en hopen op 5 mei een mooie cheque te kunnen presenteren.”

  “Ook de schoenenpoetsactie begint te lopen. Bij vv Vuren gaan alle teams meedoen. We hopen uiteraard dat er nog veel teams volgen. Heb je interesse? Laat het weten!”

  “Met alle goed lopende acties moeten we niet vergeten dat we ook nog gewoon een berg moeten oplopen. Het trainen daarvoor gaat nog niet zo makkelijk. Arie kampt met een slijmbeursontsteking in zijn heup en kan voorlopig dus niet trainen. Hij overweegt om de Alpe d’Huez op te wandelen, samen met Jantine. Ikzelf lig ook nog helemaal niet op schema. Ik zou 11 maart de halve marathon in Den Haag gaan lopen, maar vanwege de griep ga ik dat niet redden. Maar geen paniek, ik kom die berg zeker weten twee keer op!”

  Sponsor in de picture: Berry Nelemans van 100% Voetbal

  Eén van de sponsoren is 100% Voetbal uit Gorinchem. Ze stellen drie wedstrijdballen beschikbaar om te verloten onder de deelnemers aan de schoenenpoetsactie. Ook zijn we nog aan het kijken of we door middel van opvallende schoenveters kunnen laten zien wie er aan de actie hebben meegedaan.

  Eigenaar Berry Nelemans vindt het fijn dat hij zijn steentje kan bijdragen. “Ik krijg heel veel van dit soort verzoeken, maar kan lang niet overal op ingaan”, vertelt Berry. “Bastiaan kwam bij me en vroeg of ik iets kleins wilde doen. Dat wil ik wel, zeker omdat ik een goede band heb met vv Vuren. En Bastiaan is een aardige gast, dat scheelt natuurlijk ook, haha.”

  Berry bedacht dat het leuk zou zijn als de actie herkenbaar zou worden. “Jaren geleden liep iedereen met zo’n geel bandje van de stichting van Lance Armstrong. Zoiets willen we ook wel doen, maar dan met schoenveters. Dat is nog niet makkelijk, maar we doen ons best!” 

Top Donaties

ProsPact
1.000,00
Dorpshuis "De Poort"
1.000,00
VV Vuren
430,00
Rene VanZandwijk
379,80
Slagerij van Trigt Waardenburg
318,00

Onze sponsors