Bastiaan van Eck

Bastiaan van Eck

Behaald : 3.640,00
Toegezegd: 20,00
Doel: 5.000,00
72% Complete
2 beklimmingen 7 juni 2018
Nog
232 dagen,
13 uur,
22 minuten en
14 seconden
Tussenstand
In 2012 werd mijn vader ziek, de eerste keer dat kanker dichtbij kwam. Rijdend op de A2 ter hoogte van Vugt richting Helmond een telefoontje van mijn moeder, normaal altijd leuk om even een praatje te maken. Dit keer niet "Pa heeft kanker". Een paar woorden vormden een zin die bij iedere lettergreep als bommen insloegen. Een dag die ik nooit zal vergeten.

In 2016 was mijn vader al enige tijd ziek en heb ik de City Pier City in Den Haag gelopen om geld op te halen voor onderzoek tegen kanker. Eerst langs mijn vader, hij zat al klaar voor de TV. Die ervaring was erg bijzonder.

In datzelfde jaar (2016) overleed mijn vader aan de gevolgen van zijn ziekte. Wat oneerlijk!!

In 2018 loop ik daarom voor alle mensen die ziek zijn en voor alle mensen die zijn overleden aan deze ziekte deze berg op. Mijn doel? Simpel, zoveel mogelijk geld inzamelen zodat de generatie na ons vol verbazing aan ons vraagt: "Kanker was dat dodelijk?"

Hartelijke groet Bastiaan

Prikbord

 • Reacties (0)
  Bastiaan van Eck-9-03-2018

  Update #1

  Leuke reacties, goede sponsoren en een beetje trainen

  “Het artikel dat pas in Het Kontakt stond, voelde voor ons echt als een aftrap. We zijn met de krant onder de arm naar de ondernemers in Herwijnen gegaan. De meeste mensen hadden het al gelezen en iedereen reageerde enthousiast! We hebben sindsdien weer duizend euro opgehaald. Dat geeft ons de motivatie om vol door te gaan! We hebben er alle vertrouwen in dat de ondernemersactie in het dorp een succes wordt en hopen op 5 mei een mooie cheque te kunnen presenteren.”

  “Ook de schoenenpoetsactie begint te lopen. Bij vv Vuren gaan alle teams meedoen. We hopen uiteraard dat er nog veel teams volgen. Heb je interesse? Laat het weten!”

  “Met alle goed lopende acties moeten we niet vergeten dat we ook nog gewoon een berg moeten oplopen. Het trainen daarvoor gaat nog niet zo makkelijk. Arie kampt met een slijmbeursontsteking in zijn heup en kan voorlopig dus niet trainen. Hij overweegt om de Alpe d’Huez op te wandelen, samen met Jantine. Ikzelf lig ook nog helemaal niet op schema. Ik zou 11 maart de halve marathon in Den Haag gaan lopen, maar vanwege de griep ga ik dat niet redden. Maar geen paniek, ik kom die berg zeker weten twee keer op!”

  Sponsor in de picture: Berry Nelemans van 100% Voetbal

  Eén van de sponsoren is 100% Voetbal uit Gorinchem. Ze stellen drie wedstrijdballen beschikbaar om te verloten onder de deelnemers aan de schoenenpoetsactie. Ook zijn we nog aan het kijken of we door middel van opvallende schoenveters kunnen laten zien wie er aan de actie hebben meegedaan.

  Eigenaar Berry Nelemans vindt het fijn dat hij zijn steentje kan bijdragen. “Ik krijg heel veel van dit soort verzoeken, maar kan lang niet overal op ingaan”, vertelt Berry. “Bastiaan kwam bij me en vroeg of ik iets kleins wilde doen. Dat wil ik wel, zeker omdat ik een goede band heb met vv Vuren. En Bastiaan is een aardige gast, dat scheelt natuurlijk ook, haha.”

  Berry bedacht dat het leuk zou zijn als de actie herkenbaar zou worden. “Jaren geleden liep iedereen met zo’n geel bandje van de stichting van Lance Armstrong. Zoiets willen we ook wel doen, maar dan met schoenveters. Dat is nog niet makkelijk, maar we doen ons best!” 

Top Donaties

ProsPact
1.000,00
Polman Bouwchemie
250,00
Codas
250,00
Tredion ICT en Telecom
250,00
Tijs van Herpen
150,00

Onze sponsors